Herman HümmelsAchtergrond

Opgegroeid in Wierden (Ov). Een dorp met een burgemeester, twee huisartsen en voor elk geloof een bakker. Periode: 1941 -1960.

Vanaf mijn 14e gewerkt. Ik begon als loopjongen bij machinefabriek Stork. Dat had als voordeel dat ik de bedrijfsopleiding kon volgen. Daarnaast volgde ik een avondopleiding. Dit traject sloot ik af als gediplomeerd bankwerker. Dit hield wel in dat ik geen middelbare school gevolgd heb.

Op mijn 19e wilde ik wat anders. Ik solliciteerde op een advertentie waarin geen vooropleiding gevraagd werd: als groepsleider in een jongensinternaat. Via hoofdleider van een clubhuis, maatschappelijk werker, psychotherapeut uiteindelijk werkzaam geweest bij een hogeschool als docent, vestigingsmanager, lid van het management team. Vanaf mijn 55e 'ambteloos burger' en sinds 2000 betrokken bij Nepal. Ik schreef twee boeken en verschillende artikelen in een vakblad. Daarnaast programmeer ik 'in the cloud' (server-side web-applicaties) en schrijf ik stukjes.
Mijn interesse in armoedebestrijding is nu uitgemond in de oprichting van Stichting Doubler, die het door mij ontwikkelde Doubler crowdfunding platform beheert.

Ondertussen getrouwd met Marjan. Twee kinderen. Drie kleinkinderen.

En ondertussen naast mijn werk opleidingen gevolgd: Cursus Vught (social group-work), Hogeschool Breda (social case-work), universiteit Utrecht (andragologie), bijvakken: medische psychotherapie en organisatiekunde.


Drs. Herman Hümmels.
herman@lesplek.net